ßßß
składniki na dużą blachę3 szkl mąki1szkl cukru3 łyżki kakao250 g margaryny3 łyżeczki proszku do pieczenia1 cukier waniliowy8 jajekMasa serowa1 kg sera białego7 jajek1 szkl cukru100g masła4 łyżki wiórki kokosowe1 budyń waniliowykilka kropel aromatu do sernika
WykonanieDo garnka wkładamy margarynę, cukier, kakao, cukier waniliowy, 5 łyżek wody, gotujemy 5 minut. Po ostudzeniu dodajemy 8 żółtek i mieszamy na jednolita masę. Białka ubić na sztywno. Do pozostałej masy dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i pianę z białek, delikatnie wymieszać.Wyłożyć formę papierem do pieczenia następnie wylać połowę ciastaMasa serowaŻółtka ubić z cukrem na puszystą masę dodać ser, aromat do sernika, budyń waniliowy, wiórki kokosowe wszystko wymieszać na jednolitą masę. Białka ubić na sztywno dodać do masy serowej delikatnie wymieszać.Masę serową wyłożyć na ciasto następnie wylać drugą połowę ciasta.Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 1 godzinę.