Bardzo smaczne i szybkie danie . Ciasto jest miękkie i puchate. Miłośnicy czosnku mogą zwiększyć jego ilość. Znakomicie smakuje z ryżem i warzywami. Koniecznym dodatkiem jest sos - ja użyłam sosu słodko pikantnego chilli.pierś kurczakaolej do smażeniamarynata:2 łyżki sosu sojowego2 łyżki wina ryżowego ( nie miałam, zastąpiłam octem ryżowym)1 łyżka olejukilka kropek oleju sezamowego4 ząbki czosnku - jeśli są małe, trzeba dać 6ciasto:2 jajka1/3 szklanki maki pszennej1/3 maki kukurydzianej1/2 łyżeczki soli ( do smaku)1 łyżeczka proszku do pieczeniaMięsokurczaka pokroić w paski lub w kostkę. Składniki marynaty wymieszać, dodać przeciśnięte ząbki czosnku. Kurczaka marynować 30 min. ( można dłużej).Jajka rozmieszać widelcem, dodać mąki, sól oraz proszek do pieczenia. Ciasto powinno mieć na prawdę bardzo gęsta konsystencję.Kawałki kurczaka maczać w cieście i smażyć na głębokim oleju. ( Wystarczy po prostu na patelnie nalać więcej oleju, niż zazwyczaj, nie musimy do tego celu używać woka ani frytkownicy.)Akcja "Kuchnia chińska"