ßßß Cookit - przepis na Pierś kurczaka w cieście

Pierś kurczaka w cieście

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Pierś kurczaka w cieście
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 2
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 6
Składnik
Logo Ilość Czego
filet z kurczaka(paski)2 sztuk
jajko 1 sztuk
mąka pszenna 1 łyżek stołowych
olej do głebokiego smażenia według uznania
sos sojowy według uznania
sól według uznania
przyprawy chińskie według uznania
Wykonanie:
Paski kurczaka posypać solą, przyprawami, sosem sojowym i odstawić na 15 minut. Białko ubić na sztywną pianę. Żółtko rozetrzeć z odrobiną soli, a następnie połączyć z pianą i, delikatnie mieszając, dodawać powoli mąkę. Ciasto powinno mieć średnią konsystencję. Rozgrzać olej na patelni, kawałki kurczaka zanurzać w cieście i układać na rozgrzanym oleju. Po zrumienieniu wykładać łyżką cedzakową na ciepły półmisek. Gorące kawałki można podawać jako danie główne, serwując z sosami: sojowym, hoisin lub innymi.
Autor: wieslawal64
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Chińska
Potrawy z Mięsa
Komentarze:
Autor: monpol6
Data: 2009-04-26
Coś wspaniałego bardzo dobre !!!!
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/5495/Piers-kurczaka-w-ciescie