Wykonanie
« Powrót  
Pierś kurczaka w cieścieDodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 6SkładnikLogo Ilość Czego
filet z kurczaka(paski)2 sztuk
jajko 1 sztuk
mąka pszenna 1 łyżek stołowych
olej do głebokiego smażenia według uznania
sos sojowy według uznania
sól według uznania
przyprawy chińskie według uznaniaWykonanie:Paski
kurczaka posypać
solą, przyprawami,
sosem sojowym i odstawić na 15 minut.
Białko ubić na sztywną pianę.
Żółtko rozetrzeć z odrobiną
soli, a następnie połączyć z pianą i, delikatnie mieszając, dodawać powoli
mąkę. Ciasto powinno
mieć średnią konsystencję. Rozgrzać
olej na patelni, kawałki
kurczaka zanurzać w cieście i układać na rozgrzanym
oleju. Po zrumienieniu wykładać łyżką cedzakową na ciepły półmisek. Gorące kawałki można podawać jako danie główne, serwując z sosami:
sojowym, hoisin lub innymi.Autor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia ChińskaPotrawy z
MięsaKomentarze:Autor: monpol6Data: 2009-04-26Coś wspaniałego bardzo dobre !!!!Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: