Wykonanie
Kurczaka w
sosie sojowym i
sezamie przyrządzam wtedy, gdy na na przygotowanie obiadu mam zbyt mało czasu. Danie robi się ekspresowo i tak samo szybko się je zjada. To chyba najlepszy przepis na
kurczaka, który tak mi smakuje. Zapraszam!
![](/Data/Images/kulinarnaja.blogspot.com\2015_slash_03_slash_chrupiacy-filet-z-kurczaka-w-sosie/l/-324179984.jpg)
SKŁADNIKI:pojedyncza
pierś z kurczaka6 łyżek ciemnego
sosu sojowego2 łyżki
sezamu4 łyżki
mąki pszennejolej do smażeniaPRZYGOTOWANIE:
Kurczaka myjemy, kroimy w kostkę i zalewamy
sosem sojowym. Wszystko dobrze mieszamy i odstawiamy.
Kurczak smakuje najlepiej gdy marynuje się ok. pół godziny.
Sezam prażymy przez minutę na suchej patelni (należy go cały czas mieszać by się nie przypalił). Gdy wystygnie mieszamy z
mąką, w której obtaczamy kawałki
kurczaka. Na patelni rozgrzewamy
olej i smażymy
mięso. Po usmażeniu odsączamy je na papierowym ręczniku. Podajemy z
ryżem i warzywami. Smacznego!
![](/Data/Images/kulinarnaja.blogspot.com\2015_slash_03_slash_chrupiacy-filet-z-kurczaka-w-sosie/l/1180946178.jpg)