Wykonanie
Dawno temu przepis ten zapożyczyłam od mojej znajomej. Do dziś co jakiś czas towarzyszy nam przy obiedzie.
Mogę stwierdzić, że to jeden z moich ulubionych sposobów na
kurczaka! Jest idealnie doprawiony i chrupiący. Tak jak lubię!

SKŁADNIKI:- podwójny
filet z kurczaka- ciemny
sos sojowy (może być też ten o smaku
grzybowym)-
mąka pszenna-
olej do smażeniaPRZYGOTOWANIE:Filet myjemy i osuszamy. Kroimy na mniejsze kawałki. Zalewamy go
sosem sojowym, tak by pokrył każdy kawałek i marynujemy go w lodówce ok. 2 godziny. Po tym czasie obsypujemy delikatnie każdy kawałek
mąką i smażymy na rozgrzanym
oleju aż będzie złocisty. Usmażonego
kurczaka osuszamy na papierowym ręczniku i podajemy z ulubionymi dodatkami (
ryż, frytki,
sałatka). Smacznego!
