Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
piersi kurczaka 400 gramów
pieczarki 250 gramów
papryka czerwona 1 sztuk
sos sojowy 3 łyżek stołowych
mąka ziemniaczana 3 łyżek stołowych
mąka pszenna 3 łyżek stołowych
jajka 1 sztuk
wiórki kokosowe 3 łyżek stołowych
olej 1 litrów
sól według uznaniaWykonanie:Opłukane
mięso pokroić na kawałki, zalać
sosem sojowym i odstawić w chłodne miejsce. Oczyszczone
pieczarki pokroić w plasterki i podsmażyć na łyżce
oleju. Oczyszczona
paprykę pokroić w gruba kostkę. Wymieszać obie
maki, dodać
jajko i tyle
wody, by uzyskać ciasto o konsystencji dość gęstego ciasta naleśnikowego. Wymieszać z wiórkami kokosowymi, ew. dosolić do smaku i połączyć z osączonym z nadmiaru sosu
mięsem.Do garnka wlać
olej i mocno podgrzać. W głębokim
oleju smażyć
mięso z obu stron na złoty kolor. podawać z
pieczarkami i
papryką.Uwagi:Jeśli ciasto jest za gęste, to dodać do niego odrobinę
wody, a jeśli za rzadkie, to
mąki pszennej.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
GrzybówPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: