ßßß
Składniki :4-6 porcjiSałata:120 g roszponki150 g szpinaku160 g ulubionego miksu sałat (użyłam farmerskiej z dodatkiem buraka)4 pomidory rzymskie1 ogórek zielonygrzanka z chleba razowego (opcjonalnie)Sos:200 ml jogurtu naturalnego2 ząbki czosnku2 łyżeczki octu ryżowegoczubata łyżeczka majonezusólpieprzsok z cytryny (kilka kropel)Wykonanie:Sałata: miks sałat, roszponkę i szpinak dokładnie myjemy. Pomidora kroimy w grubszą kostkę, a plastry ogórka w ćwiartki. Wszystkie składniki mieszamy.Sos: składniki sosu wlewamy do shakera i dokładnie mieszamy. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.Każdą porcję sałaty polewamy przed podaniem sosem. Dodatkowo możemy w tosterze zrobić grzanki z chleba razowego, pokroić je na małe kwadraciki i posypać sałatę.Smacznego!
Jeżeli opis tego dania chwycił Cię za serce ;) a przepis wydał Ci się ciekawy lub inspirujący, będzie mi niezmiernie miło jeżeli wyrazisz swoją radość lajkiem albo innym tweetem ;) DZIĘKUJĘ! :)