ßßß
Składniki:6 -8 porcji500 g makaronu świderki125 g gorgonzoli2 średniej wielkości cukinie400 g szpinaku (użyłam mrożonego w liściach)500 g pieczarek250 g mrożonego groszku cukrowego4 ząbki czosnku600 g naturalnego jogurtu greckiego2 łyżki oliwy z oliweksólpieprzWykonanie:Cukinię myjemy i kroimy w półplasterki, pieczarki obieramy i kroimy w plasterki, czosnek przeciskamy przez praskę, a gorgonzolę kroimy w kostkę.Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.Na dużej patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy na niej czosnek. Po chwili dodajemy pieczarki, cukinię i szpinak. Gdy cukinia delikatnie zmięknie dorzucamy groszek. Mieszamy. Po około 3-4 minutach odstawiamy z gazu, po czym dorzucamy ser, wlewamy jogurt i intensywnie mieszamy.Na koniec dorzucamy ugotowany makaron, ponownie mieszamy i podajemy.Smacznego!
Jeżeli opis tego dania chwycił Cię za serce ;) a przepis wydał Ci się ciekawy lub inspirujący, będzie mi niezmiernie miło jeżeli wyrazisz swoją radość lajkiem albo innym tweetem ;) DZIĘKUJĘ