ßßß Cookit - przepis na Pappardelle ze szpinakiem na oliwie z czosnkiem

Pappardelle ze szpinakiem na oliwie z czosnkiem

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
makaron pappardelle Pastalsole 300 gramów
szpinak 150 gramów
czosnek 3 ząbki
oliwa z oliwek z oregano Primadonna 60 mililitrów
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Oczyszczony czosnek drobno posiekać i podsmażyć na rozgrzanej na patelni oliwie, dodać oczyszczony szpinak, mieszając, chwile dusić. Doprawić solą i pieprzem. Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie z dodatkiem odrobiny oliwy, osączyć i wymieszać ze szpinakiem. Od razu podawać.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Włoska
Potrawy mączne weg.
Potrawy z Makaronem
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9360/Pappardelle-ze-szpinakiem-na-oliwie-z-czosnkiem