ßßß
Polecam w okresie najwiekszego wysypu cukini ..alternatywne gołabki do mięsnych :)..Tak mamy my wegetarianie..Produkty:1 średnia kapusta1 Srednia cukinia1 czerwona papryka1 czerwona podłużna papryka1 cebula3 ząbki czosku30 dag pieczarek1 puszka pomidorów całuch1 woreczek ryżu lub 1/3 szklankiolej + masło do smażeniavegetasól.pieprz,papryka słodka,ostra oraz tymianek/można dodać inne zioła ulubione/Wykonanie:Ryż gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem vegety 15 minut .pozostawiamy pod prykryciem do wystygniecia..Kapustę spażymy i odrywamy liscie ścinając twarde końcówki..kilkakrotnie spażamy tzn wkładamy do gotującej wody by liście były miekkie,ale nie rozsypujące sie..Drobno pokrojoną cebulę przesmażamy na oleju z masłem..dodajmy pokrojone pieczarki ,papryki oraz cukinie ze skórka,dodajemy czosnek przciśniety przez wyciskacz..solimy oraz dodajmemy przyprawy..w zależności jak kto lubi ..Ja lubie bardziej pikantne..Na koniec dodajemy połowę zmiksowanych pomidorów i gotujemy razem około 10 minut..Do ryżu wlewamy przesmażone produkty ,dokładnie mieszamy..Na liść kapusty nakładamy farsz ,zawijamy analogicznie jak gołąbki miesne..Na dno garnka dajemy 1/4 kostki masła..liście kapusty a na to zawinięte gołąbki.,układamy sciśle w garnku..Na wierzch dajemy liscie kapusty..zalewamy 1/3 szklanki wody i wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 20 minut..Po tym czasie zalewamy pozostłymi pomidorami ..i wstawiamy do piekarnika następne 20 minut..I to by było na tyle..Wspaniała alternatywa dla mięsnych gołabków..Bardzo polecam..są przepyszne..,a poza tym moje autorskie ,więc jakie mają być..Powiązany przepis:leczo na ostropapryka faszerowana z mięsem i pieczarkamiWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator
Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyflaki wołowetort walentynkowyzapiekanka z brokułami i kurczakiemAKTUALNOŚCIALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIIDANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z KARKÓWKIKREMYNAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKIRYBY / OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStronyCIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY STOLEWspółpracaPopularne przepisychałwowiec bez pieczeniakarkówka pieczona w piekarnikuMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy