ßßß
Produkty:4 duże czerwone papryki1/3 szklanki ryżu1/2 kg mięsa mielonego4-5 pieczarek2 papryki czerwone1 cebula2 pomidory1/4 cukini1/4 masłaolej do smażeniasól.pieprz.pieprz cayenne.tymianek,papryka czerwona słodkaWykonanie:Mięso wrzucamy na patelnie i na wolnym ogniu smażymy.Po około 15 minutach dodajmy ryż i smażymy dolewając wodę systematycznie , by powoli wnikało w ryż,często mieszając..tak smażymy około 15 minut .cebule ,paprykę pieczarki.kroimy .na rozgrzaną patelnie wrzucamy cebulę aż do zeszklenia,dodajemy pokrojone pieczarki,cukinię oraz paprykę i smażymy do miekkosci..na wolnym ogniu..dodajemy sól.pieprz ,cayenne.tymianek.papryki oraz pokrojone pomidory..przesmażamy chwilkę..do patelnie z mięsem i ryżem przekładamy przesmażone warzywa z przyprawami ..smażymy razem około 5 minut ..farsz musi być pikantny z nutą ziół.Paprykom obcinamy kapelusze.i wkładamy farsz..przykrywamy kapeluszem ,ściśle układamy w naczyniu żaro..dodajmy masło. przykrywamy .wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na 50 minut..Podajemy z pieczywem..Można dodać inne przyprawy np.zioła które Panstwo lubicie..Niemniej potrawa jest bardzo smaczna.choć nieco czasochłonna..Moja autorska :)..Powiązany przepis:gołąbki z cukinią – wegetariańskieWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator
Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyflaki wołowetort walentynkowyzapiekanka z brokułami i kurczakiemAKTUALNOŚCIALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIIDANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z KARKÓWKIKREMYNAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKIRYBY / OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStronyCIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY STOLEWspółpracaPopularne przepisychałwowiec bez pieczeniakarkówka pieczona w piekarnikuMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy