Wykonanie
HomeDANIA
MIĘSNEpapryka faszerowana z
mięsem i
pieczarkami
Produkty:
4 duże
czerwone papryki1/3 szklanki
ryżu1/2 kg
mięsa mielonego4-5
pieczarek2
papryki czerwone1
cebula2
pomidory1/4
cukini1/4
masłaolej do smażenia
sól.
pieprz.
pieprz cayenne.
tymianek,
papryka czerwona słodka
Wykonanie:
Mięso wrzucamy na patelnie i na wolnym ogniu smażymy.Po około 15 minutach dodajmy
ryż i smażymy dolewając
wodę systematycznie , by powoli wnikało w
ryż,często mieszając..tak smażymy około 15 minut .
cebule ,
paprykę pieczarki.kroimy .na rozgrzaną patelnie wrzucamy
cebulę aż do zeszklenia,dodajemy pokrojone
pieczarki,
cukinię oraz
paprykę i smażymy do miekkosci..na wolnym ogniu..dodajemy
sól.
pieprz ,
cayenne.
tymianek.
papryki oraz pokrojone
pomidory..przesmażamy chwilkę..do patelnie z
mięsem i
ryżem przekładamy przesmażone warzywa z
przyprawami ..smażymy razem około 5 minut ..farsz musi być pikantny z nutą
ziół.
Paprykom obcinamy kapelusze.i wkładamy farsz..przykrywamy kapeluszem ,ściśle układamy w naczyniu żaro..dodajmy
masło. przykrywamy .wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na 50 minut..Podajemy z
pieczywem..
Można dodać inne
przyprawy np.
zioła które Panstwo lubicie..
Niemniej potrawa jest bardzo smaczna.choć nieco czasochłonna..
Moja autorska :)..
Powiązany przepis:
gołąbki z
cukinią – wegetariańskie
Współpraca
O blogu
Witam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.
Krzysztof Milewski, Administrator

Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.
Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.
Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisów
Zakaz kopiowania zdjęć z naszego blogu
Najnowsze wpisy
flaki wołowe
tort walentynkowy
zapiekanka z
brokułami i
kurczakiemAKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWE
BEZ KATEGORII
DANIA DIETETYCZNE
DANIA GŁÓWNE
DANIA
MIĘSNEDANIA REGIONALNE
DANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNE
DANIA Z
KARKÓWKIKREMY
NAPOJE / KOKTAJLE
PRZYSTAWKI
RYBY /
OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKI
SŁODKOŚCI
SOSY
ZUPY
Strony
CIASTECZKADOBRE RADY
KONTAKT
PRZELICZNIK KULINARNY
SAVOIR-VIVRE PRZY
STOLEWspółpraca
Popularne przepisy
chałwowiec bez pieczenia
karkówka pieczona w piekarniku
Meta
Zaloguj się
Kanał RSS z wpisami
Kanał RSS z komentarzami
WordPress.org
Polecamy
