ßßß Cookit - przepis na papryka faszerowana z mięsem i pieczarkami

papryka faszerowana z mięsem i pieczarkami

nazwa

Wykonanie

Home
DANIA MIĘSNE
papryka faszerowana z mięsem i pieczarkami
Produkty:
4 duże czerwone papryki
1/3 szklanki ryżu
1/2 kg mięsa mielonego
4-5 pieczarek
2 papryki czerwone
1 cebula
2 pomidory
1/4 cukini
1/4 masła
olej do smażenia
sól.pieprz.pieprz cayenne.tymianek,papryka czerwona słodka
Wykonanie:
Mięso wrzucamy na patelnie i na wolnym ogniu smażymy.Po około 15 minutach dodajmy ryż i smażymy dolewając wodę systematycznie , by powoli wnikało w ryż,często mieszając..tak smażymy około 15 minut .cebule ,paprykę pieczarki.kroimy .na rozgrzaną patelnie wrzucamy cebulę aż do zeszklenia,dodajemy pokrojone pieczarki,cukinię oraz paprykę i smażymy do miekkosci..na wolnym ogniu..dodajemy sól.pieprz ,cayenne.tymianek.papryki oraz pokrojone pomidory..przesmażamy chwilkę..do patelnie z mięsem i ryżem przekładamy przesmażone warzywa z przyprawami ..smażymy razem około 5 minut ..farsz musi być pikantny z nutą ziół.Paprykom obcinamy kapelusze.i wkładamy farsz..przykrywamy kapeluszem ,ściśle układamy w naczyniu żaro..dodajmy masło. przykrywamy .wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na 50 minut..Podajemy z pieczywem..
Można dodać inne przyprawy np.zioła które Panstwo lubicie..
Niemniej potrawa jest bardzo smaczna.choć nieco czasochłonna..
Moja autorska :)..
Powiązany przepis:
gołąbki z cukinią – wegetariańskie
Współpraca
O blogu
Witam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.
Krzysztof Milewski, Administrator
Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.
Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.
Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisów
Zakaz kopiowania zdjęć z naszego blogu
Najnowsze wpisy
flaki wołowe
tort walentynkowy
zapiekanka z brokułami i kurczakiem
AKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWE
BEZ KATEGORII
DANIA DIETETYCZNE
DANIA GŁÓWNE
DANIA MIĘSNE
DANIA REGIONALNE
DANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNE
DANIA Z KARKÓWKI
KREMY
NAPOJE / KOKTAJLE
PRZYSTAWKI
RYBY / OWOCE MORZA
SAŁATKI / SURÓWKI
SŁODKOŚCI
SOSY
ZUPY
Strony
CIASTECZKA
DOBRE RADY
KONTAKT
PRZELICZNIK KULINARNY
SAVOIR-VIVRE PRZY STOLE
Współpraca
Popularne przepisy
chałwowiec bez pieczenia
karkówka pieczona w piekarniku
Meta
Zaloguj się
Kanał RSS z wpisami
Kanał RSS z komentarzami
WordPress.org
Polecamy
Źródło:http://www.ugotujmycos.pl/papryka-faszerowana-zmiesem-i-pieczarkami