ßßß Cookit - przepis na gołąbki z cukinią – wegetariańskie

gołąbki z cukinią – wegetariańskie

nazwa

Wykonanie

Home
DANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNE
gołąbki z cukinią – wegetariańskie
Polecam w okresie najwiekszego wysypu cukini ..alternatywne gołabki do mięsnych :)..Tak mamy my wegetarianie
..
Produkty:
1 średnia kapusta
1 Srednia cukinia
1 czerwona papryka
1 czerwona podłużna papryka
1 cebula
3 ząbki czosku
30 dag pieczarek
1 puszka pomidorów całuch
1 woreczek ryżu lub 1/3 szklanki
olej + masło do smażenia
vegeta
sól.pieprz,papryka słodka,ostra oraz tymianek/można dodać inne zioła ulubione/
Wykonanie:
Ryż gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem vegety 15 minut .pozostawiamy pod prykryciem do wystygniecia..Kapustę spażymy i odrywamy liscie ścinając twarde końcówki..kilkakrotnie spażamy tzn wkładamy do gotującej wody by liście były miekkie,ale nie rozsypujące sie..
Drobno pokrojoną cebulę przesmażamy na oleju z masłem..dodajmy pokrojone pieczarki ,papryki oraz cukinie ze skórka,dodajemy czosnek przciśniety przez wyciskacz..solimy oraz dodajmemy przyprawy..w zależności jak kto lubi ..Ja lubie bardziej pikantne
..Na koniec dodajemy połowę zmiksowanych pomidorów i gotujemy razem około 10 minut..
Do ryżu wlewamy przesmażone produkty ,dokładnie mieszamy..Na liść kapusty nakładamy farsz ,zawijamy analogicznie jak gołąbki miesne..Na dno garnka dajemy 1/4 kostki masła..liście kapusty a na to zawinięte gołąbki.,układamy sciśle w garnku..Na wierzch dajemy liscie kapusty..zalewamy 1/3 szklanki wody i wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 20 minut..Po tym czasie zalewamy pozostłymi pomidorami ..i wstawiamy do piekarnika następne 20 minut..
I to by było na tyle..
Wspaniała alternatywa dla mięsnych gołabków..Bardzo polecam..są przepyszne..,a poza tym moje autorskie ,więc jakie mają być
..
Powiązany przepis:
leczo na ostro
papryka faszerowana z mięsem i pieczarkami
Współpraca
O blogu
Witam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.
Krzysztof Milewski, Administrator
Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.
Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.
Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisów
Zakaz kopiowania zdjęć z naszego blogu
Najnowsze wpisy
flaki wołowe
tort walentynkowy
zapiekanka z brokułami i kurczakiem
AKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWE
BEZ KATEGORII
DANIA DIETETYCZNE
DANIA GŁÓWNE
DANIA MIĘSNE
DANIA REGIONALNE
DANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNE
DANIA Z KARKÓWKI
KREMY
NAPOJE / KOKTAJLE
PRZYSTAWKI
RYBY / OWOCE MORZA
SAŁATKI / SURÓWKI
SŁODKOŚCI
SOSY
ZUPY
Strony
CIASTECZKA
DOBRE RADY
KONTAKT
PRZELICZNIK KULINARNY
SAVOIR-VIVRE PRZY STOLE
Współpraca
Popularne przepisy
chałwowiec bez pieczenia
karkówka pieczona w piekarniku
Meta
Zaloguj się
Kanał RSS z wpisami
Kanał RSS z komentarzami
WordPress.org
Polecamy
Źródło:http://www.ugotujmycos.pl/golabki-z-cukinia-wegetarianskie