Wykonanie
HomeDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEgołąbki z
cukinią – wegetariańskie
Polecam w okresie najwiekszego wysypu
cukini ..alternatywne gołabki do
mięsnych :)..Tak mamy my wegetarianie..Produkty:1 średnia
kapusta1 Srednia
cukinia1
czerwona papryka1 czerwona podłużna
papryka1
cebula3 ząbki czosku30 dag
pieczarek1 puszka
pomidorów całuch1 woreczek
ryżu lub 1/3 szklanki
olej +
masło do smażenia
vegetasól.
pieprz,
papryka słodka,ostra oraz tymianek/można dodać inne
zioła ulubione/Wykonanie:
Ryż gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem
vegety 15 minut .pozostawiamy pod prykryciem do wystygniecia..
Kapustę spażymy i odrywamy liscie ścinając twarde końcówki..kilkakrotnie spażamy tzn wkładamy do gotującej
wody by liście były miekkie,ale nie rozsypujące sie..Drobno pokrojoną
cebulę przesmażamy na
oleju z
masłem..dodajmy pokrojone
pieczarki ,
papryki oraz
cukinie ze skórka,dodajemy
czosnek przciśniety przez wyciskacz..solimy oraz dodajmemy
przyprawy..w zależności jak kto lubi ..Ja lubie
bardziej pikantne..Na koniec dodajemy połowę zmiksowanych
pomidorów i gotujemy razem około 10 minut..Do
ryżu wlewamy przesmażone produkty ,dokładnie mieszamy..Na liść
kapusty nakładamy farsz ,zawijamy analogicznie jak gołąbki
miesne..Na dno garnka dajemy 1/4 kostki
masła..liście
kapusty a na to zawinięte gołąbki.,układamy sciśle w garnku..Na wierzch dajemy liscie
kapusty..zalewamy 1/3 szklanki
wody i wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 20 minut..Po tym czasie zalewamy pozostłymi
pomidorami ..i wstawiamy do piekarnika następne 20 minut..I to by było na tyle..Wspaniała alternatywa dla
mięsnych gołabków..Bardzo polecam..są przepyszne..,a poza tym moje autorskie ,więc jakie mają być..Powiązany przepis:leczo na ostro
papryka faszerowana z
mięsem i
pieczarkamiWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator
Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyflaki wołowetort walentynkowyzapiekanka z
brokułami i
kurczakiemAKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIIDANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA
MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z
KARKÓWKIKREMY
NAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKI
RYBY /
OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStrony
CIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY
STOLEWspółpracaPopularne przepisychałwowiec bez pieczenia
karkówka pieczona w piekarnikuMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy