Wykonanie
HomeDANIA GŁÓWNEDANIA
MIĘSNEbitki wieprzowebitki wieprzowePolecam przepis na
bitki wieprzowe..
Bitki są zawsze smaczne nieważne czy wieprzowe czy wołowe..a jaki sos ..Produkty:2 plastry grubsze
mięsa wieprzowego na osobę u mnie
szynki1
czerwona papryka podłużna1
cebulasól.
pieprz.
papryki ostra i słodka
sól czosnkowa
olej +
masło o smażeniaWykonanie:
Mieso po umyciu rozbijamy tłuczkiem ale nie za mocna..wykonujemy marynatę z oleju/2-3 łyżki/
papryk.
pieprzu.
soli czosnkowej i
soli..namaczamy nią
mięso i ostawiamy na minimum 2 h ..Na rozgrzany tłuszcz kładziemy
bitki / można także po obsuszeniu obtoczyć w
mące.łatwiej się zarumienią/.rumienimy z obu stron dosyć mocno ..Po dokładnym zarumienieniu polewamy szklanka
wody i smażymy 40 -50 minut po przykryciem.kontrolując
wode w razie potrzeby dolewając.dodajemy pokrojoną
paprykę i
cebulę w piórka..dusimy po przykryciem około 30 minut..Jeżeli
mięso jest miękkie .robimy sos..Podajemy z
ziemniakami lub kluskami z surówką..SmacznegoPowiązany przepis:
sałatka z
tuńczykiemdrożdżowe bułeczki z
pieczarkami i
cebuląWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator
Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyflaki wołowetort walentynkowyzapiekanka z
brokułami i
kurczakiemAKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIIDANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA
MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z
KARKÓWKIKREMY
NAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKI
RYBY /
OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStrony
CIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY
STOLEWspółpracaPopularne przepisychałwowiec bez pieczenia
karkówka pieczona w piekarnikuMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy