Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Golonka z zapiekaną
kapustąChleb z
pestkami dyni »Mamy weekend , a więc dziś pieczemy Ciasto na niedzielę. Tym razem będzie ciasto zmodyfikowane kompletnie. Bardzo smaczne wyszło i inne niż dotychczas.Składniki:4 szklanki
mąki5 szt.jaj2 łyżeczki
proszku do pieczenia1 opakowanie
cukru waniliowego250 g
margaryny3 łyżki
śmietany 18%3/4 szklanki
cukru2-3 łyżki błonnika
kakaowego Kłos - Pol (
kakao)Dodatkowo:
wiśnie z kompotu( litrowy słoik)
śliwki z kompotu ( litrowy stolik)
kokos 2 szklanki
cukier pół szklanki
sezam pół szklankiWykonanie:Do misy wsypujemy przesianą
mąkę,
proszek do pieczenia,
cukier. Mieszamy składniki,wbijamy
jaja,
margarynę drobno kroimy i dodajemy do reszty składników. Dodajemy
śmietanę i wyrabiamy ciasto. Ciasto mamy zagniecione, dzielimy je na trzy części. Do jednej dodajemy błonnik
kakaowy, do drugiej dodajemy uprażony
sezam, trzecią zostawiamy bez zmian. Wszystkie trzy części wkładamy na 30 minut do zamrażalki. Blaszkę prostokątną wykładamy papierem do pieczenia. Po 30 minutach wyjmujemy cześć ciasta z
sezamem, ścieramy je na tarce na grubych oczkach prosto do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Wykładamy
owoce z kompotu przecedzone na sicie . Najpierw
śliwki ,
potem wiśnie wypestkowane. Wyjmujemy z zamrażalki ciemne ciasto i ścieramy je na
owoce. Ubijamy piane z
białek z
cukrem na sztywno, dodajemy
wiórka kokosowe, mieszamy i wykładamy na ciemne ciasto. Wyjmujemy z z zamrażalki ostatnią cześć ciasta i ścieramy ja na pianę z
kokosem. Pieczemy godzinę w 170 stopniach. Ciasto rewelacja, wielosmakowe jak
mówi mój mąż. Pierwszy dopadł ciasto hi hi zjadł i stwierdził bardzo dobre .Wypiekały ze mną :AngelikaBożenka





sobota, 28 listopada 2015, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter