Wykonanie
Kruche, kruchutkie, rozpływające się w ustach:) Wspaniałe ciasto do
kawy i nie tylko. Polecam gorąco wszystkim łasuchom i tym, którzy nie łasuchują.
Składniki:1 kostka
margaryny3 szklanki
mąki1 szklanki
cukru1
jajko1
cukier waniliowy1 łyżka
proszku do pieczeniaewentualnie 1-2 łyżki
śmietany 18%Masa:1/2 l
śmietany 18%1 szklanka
cukru pudru1 szklanka wiórek
kokosowych2 łyżki
kakaoWykonanie:
Mąkę,
cukier,
cukier waniliowy i
proszek do pieczenia wymieszać. Dodać wiórki
margaryny i
jajko, i zagnieść ciasto. Jeżeli potrzeba dodać 1-2 łyżki
śmietany. Ciasto podzielić na 3 części, każdą rozwałkować bardzo cieniutko i upiec.
Śmietanę i
cukier puder utrzeć, dodając
kakao, wsypać
wiórki kokosowe, wymieszać i masą przełożyć placki.Całość odstawić na nocTemperatura piekarnika : 170'- 180'CCzas pieczenia: 15 min