Wykonanie
Czasem we wspomnieniach wraca przyjemna chwila z dzieciństwa. W całym domu pięknie pachnie: słodko, kusząco, trochę korzennie. Zaglądasz do kuchni: w piekarniku znajduje się zapiekanka z
ryżu z jabłkami i
rodzynkami. Mama przygotowała na kolację twoje ulubione danie. Bardzo ci smakowały złociste
jabłka upieczone ze słodkim
ryżem,
cynamonem i brązowymi, słodkimi
rodzynkami. Pamiętasz jeszcze inne dania na słodko, które tak lubiłaś jako dziecko; kluski leniwe, pierogi z
owocami czy słodkim
serem,
ryż ze
śmietaną i
truskawkami,
makaron z
twarogiem i sosem
owocowym, naleśniki z
owocami, zupy
owocowe. Mama i babcia często dodawały do nich różne domowe
soki,
syropy, które robiły z dojrzałych, pełnych słońca, pachnących
owoców i
cukru.Twoje dzieci też bardzo lubią i chętnie jedzą dania na słodko, z dodatkiem
syropów,
konfitur i ze świeżymi
owocami, ty niestety masz jednak za mało czasu na przygotowywanie domowych
przetworów. Możesz za to korzystać z pysznych, aromatycznych i pełnych smaku
syropów owocowych Paola. Nie zawierają sztucznych składników ani konserwantów. Jest w czym wybierać –można je kupić w wielu różnych smakach:
wiśniowym,
malinowym,
truskawkowym,
porzeczkowym,
brzoskwiniowym,
gruszkowym,
pomarańczowym,
cytrynowym. Są też
syropy Paola o smaku rzadziej spotykanych
owoców: czarnego bzu,
pigwy, dzikiej róży,
żurawiny, a także
syropy z
ziołami. Dzięki nim można odmienić dobrze znane dania.
Syropy Paola znakomicie zastąpią
cukier również w ulubionych daniach twoich dzieci.Poranna owsianka będzie pyszna, jeśli dodasz do niej trochę świeżych
owoców lub
bakalii i posłodzisz kilkoma kroplami
syropu o ulubionym przez twoje dziecko smaku. Do
kaszki manny na
mleku bardzo dobrze pasuje ciemnoczerwony, aromatyczny
syrop malinowy czy różowoczerwony słodki
syrop truskawkowy. Ale może dla odmiany spróbujesz polać ją
syropem o kwaskowym smaku
pigwy czy cierpkawym smaku żurawiny? Zdrowa i polecana
kasza jaglana może zasmakować twoim dzieciom, jeśli dodasz do niej trochę
twarożku, kilka kawałków świeżych
bananów i posłodzisz ją na przykład pysznym
syropem pomarańczowym. Również
jogurt naturalny będzie zupełnie inaczej smakował z dodatkiem ulubionego
syropu Paola. Na podwieczorek możesz przygotować
budyń kokosowy i polać go aromatycznym, pachnącym
syropem o smaku
wiśni. Zamiast posypywać placki z
jabłkami cukrem pudrem, można osłodzić je kilkoma kroplami
syropu gruszkowego.Pierogi z
serem czy
owocami również możesz polać
syropem Paola. Zupa owocowa stanie się bardziej pachnąca i będzie lepiej smakowała doprawiona odpowiednią ilością
syropu owocowego. Pyszna zapiekanka z
ryżu z jabłkami,
rodzynkami i
cynamonem może okazać się jeszcze lepsza, jeśli zamiast dodawać do niej
cukru, polejesz ja po upieczeniu
syropem o smaku dzikiej róży lub
pigwy. Również naleśniki z
owocami czy
serkiem i
owocami świetnie smakują polane
syropem Paola. Na przykład do naleśników z
twarożkiem i
brzoskwiniami możesz dodać dla podkreślenia
brzoskwiniowego smaku
syropu brzoskwiniowy albo dla kontrastu -
syrop żurawinowy.Jeśli twoje dzieci będą chciały samodzielnie korzystać z
syropu, nie musi się to skończyć praniem i sprzątaniem:
syropy Paola maja korki „niekapki” zabezpieczające przed rozlaniem.Z bogatej gamy
syropów Paola możesz korzystać bez przerwy, cały rok. Dzięki wielu rozmaitym
syropom uda ci się stworzyć nowe, ciekawe, oryginalne zestawienia smakowe w ulubionych daniach twoich dzieci.Jeśli chciałabyś poznać sprawdzone przepisy na dania z
syropami Paola, to znajdziesz je na stronie: http://paola.pl/strona-glowna