Wykonanie
Smaczne lekkie, jajeczne danie to propozycja na śniadanie Wielkanocne, które pięknie się prezentuje i jeszcze lepiej smakuje. Nie ma Świąt Wielkanocnych bez
jajka,
chrzanu i zieleni która zwiastuje wiosnę. Przepis jest bardzo prosty i uwodzi zarówno smakiem jak i wyglądem, polecam.

SKŁADNIKI :4 -5 jaj1 i 1/2 szklanki
bulionu ( może być
wywar z gotowania
białej kiełbaski )1 duża łyżka
chrzanu ze słoiczka1 łyżka
masła1 łyżka gęstej
śmietany 18 %
sól,
pieprz i
cukier do smaku1 łyżka
mąki pszennejodrobina
soku z cytryny do smaku
natka pietruszki1 mały
brokuł1
biała kiełbasaPRZYGOTOWANIE :
Jaja gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i przecinamy na pół.
Brokuła dzielimy na różyczki i gotujemy do miękkości, odcedzamy, studzimy.W rondelku rozpuszczamy
masło, wsypujemy
mąkę, energicznie mieszamy trzepaczką 1-2 minuty, następnie wlewamy
bulion, dodajemy
śmietanę,
chrzan i
sok z cytryny. Całość mieszamy na gładki krem.Doprawiamy do smaku, zagotowujemy, dodajemy pokrojoną
natkę i gotowe.Na głęboki półmisek wylewamy sos, układamy
jajka,
brokuł i plastry
kiełbasy.Całość dekorujemy
natką pietruszki.