ßßß
5. Zabieramy się za przygotowanie klopsików. Mięso wkładamy do miski. Dokładamy wcześniej odłożone, podsmażone zioła, dosypujemy bułkę tartą, wbijamy jajko i dolewamy sos worcester. Mieszamy wszystkie składniki. Najlepiej zrobić to ręką, żeby wszystkie składniki się wymieszały i połączyły w jedną masę.6. Z masy mięsno-ziołowej formujemy małe klopsiki i układamy na naczyniu żaroodpornym. Tak przygotowane klopsiki przykrywamy folią aluminiową i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200st. Pieczemy aż klopsiki się zarumienią, a wręcz zbrązowieją (ok 40min).7. Razem z klopsikami włożyłam do piekarnika 3 plastry pomidora na folii aluminiowej, żeby się zapiekły. Przydały mi się do przełożenia ryżu - Chodziło o efekty wizualne :)8. Klopsiki podałam z brązowy ryżem, który ugotowałam wg. przepisu na opakowaniu w osolonej wodzie.9. Po wyjęciu klopsików z piekarnika polałam je wcześniej przygotowanym sosem. Finezyjnie przełożyłam ryż plastrami pomidorów, co spowodowało, że danie klopsikowe nie tylko smakowało, ale również wyglądało smakowicie.