Wykonanie



Kochani dzisiaj zapraszam Was na wspólne pieczenie, wyśmienitej tarty z masą
makową ,
śliwkami moczonymi w
rumie i przepięknymi
sercami z
czekoladą! Jest to cudowny pomysł na ciasto na Święta Bożego Narodzenia, bardzo aromatyczne, wilgotne, o zapachu
skórki pomarańczowej,
rumu i
czekolady! Bardzo gorąco Wam polecam!Zapraszam!




SKŁADNIKI:CIASTO KRUCHE:- 120 g
masła- 240 g
mąki krupczatki- 1
jajko- 1 łyżeczka
proszku do pieczenia-
cukier waniliowy Delecta- łyżka kwaśnej
śmietany- 80 g
cukru pudruMASA MAKOWA:- puszka gotowej masy makowej- opakowanie
skórki pomarańczowej- 3 łyżki
rumu- 15
śliwek kalifornijskich- 10
daktyli- 3 łyżki
mioduPONADTO:-posypka Delecta kuleczki zbożowe z belgijskiej
czekolady-
czekolada biała- czerwony barwnik-
czekolada mleczna

WYKONANIE:1. CIASTO: Wszystkie składniki zagniatamy bardzo szybko. Ciasto schładzamy w lodówce przez 30 minut.2. MASA MAKOWA: Masę
makową mieszamy ze
skórką pomarańczową, namoczonymi w
rumie śliwkami i
daktylami,
miodem.3.
Ciastem wylep formę do pieczenia, wyłóż masę
makową, udekoruj wyciętymi z ciasta serduszkami. Pieczemy godzinę w temp 170 stopni C.4. Po wystudzeniu dekorujemy ciasto, rozpuszczoną
czekoladą mleczną i kuleczkami zbożowymi od Delecty. Rozpuszczoną
białą czekoladę mieszamy z barwnikiem i malujemy
serca na czerwono.

Życzę smacznego!
Dajcie koniecznie znać co sądzicie?

PRZEPIS ZGŁASZAM DO KONKURSU: