ßßß

Prosty, szybki i smaczny obiadek! Smażony łosoś z ryżem i sosem porowym z żurawiną. Paluchy lizać!Zapraszam!
SKŁADNIKI:- 2 szt dzwonka z łososia- 3 łyżki mąki pszennej do panierki, sól morska- ryż jaśminowyNA SOS:- 1/2 pora- 2 ząbki czosnku- 1/3 szklanki świeżej żurawiny- 1 chlust białego wina- 2 łyżki masła- łyżka oliwy z oliwek- sól morska- świeży rozmaryn- sól, różowy pieprz- 100 ml wodyWYKONANIE:- rybę umyj i osusz, obtocz w mące i smaż na złoty kolor na oliwie z klarowanym masłem- ryż jaśminowy ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu- na patelni rozpuść masło, dodaj oliwę, przeciśnięty czosnek, posiekane pory i szalotkę, mieszając ciągle, zblanszuj, dodaj żurawinę i przyprawy, przesmażaj około 5 minut, dodaj wino i wodę. Sos gotujemy aż odparuje jego znaczna część, będzie zdecydowanie bardziej gęsty i aromatyczny.Podajemy razem póki gorące!Raz ciach i obiad gotowy!Smak rewelacja!