Wykonanie
Ciasto na pewno smaczne. Zresztą lubimy szarlotki. Trochę trzeba popracować i gotowe.


SKŁADNIKI125 g.
masła125 g.
cukru250 g.
mąki1
jajko2
cukry waniliowe1 łyżeczka
proszku do pieczeniaNa masę:1 kg
jabłek175 g
cukru2 opakowania budyniu
waniliowego1 opakowanie
cukru waniliowego1/2 litra
soku jabłkowegokrem z 2 szklanek
bitej śmietanycynamon mielonykawałki grubo startej
czekoladyWYKONANIEZ
masła,
cukru,
mąki, jaj,
wanilii i proszku robimy kruche ciasto i wkładamy do lodówki na 1/2 godziny do schłodzenia.
Jabłka, obrać i zetrzeć. Z
soku jabłkowego,
cukru,
cukru waniliowego, budyniu ugotować
budyń.Starte
jabłka wymieszać z
cynamonem. Ciasto włożyć do okrągłej natłuszczonej tortownicy, dookoła zrobić obręcz z ciasta. Następnie wlać
budyń. Na
budyń wyłożyć starte
jabłka.Piec w temperaturze 180° C przez około 70 - 90 minut. Pozostawić ciasto do ostygnięcia najlepiej do następnego dnia.Następnego dnia ubić
śmietanę, dodać kawałki
czekolady i rozprowadzić na upieczonym cieście.

SMACZNEGOCzekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.