ßßß
 
            
         Składniki:2 jajka średniej wielkości125 g masła o temperaturze pokojowejłyżeczka cynamonu w proszku2 czubate łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią3 łyżki mleka150 g cukru drobnoziarnistegołyżeczka proszku do pieczenia200 g mąki tortowejśrednie jabłkoPrzygotowanie:Na początku należy ubić jajka. Do mniejszej miseczki ścieramy jabłko (na najdrobniejszej tarce). W oddzielnej misce miksujemy masło z cukrem do uzyskania jednolitej masy, dodajemy wcześniej ubite jajka oraz cukier wanilinowy (bądź tak jak ja cukier z prawdziwą wanilią) i wszystko dokładnie mieszamy. Przez sitko przesiewamy mąkę, proszek do pieczenia oraz cynamon, następnie miksujemy. Do naszej masy dodajemy mleko oraz wcześniej starte jabłko i mieszamy na najniższych obrotach do czasu aż cały owoc zniknie w naszym cieście. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Na blasze przygotowujemy 12 foremek i wypełniamy je naszym ciastem. Tak przygotowane foremki wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez około 30 minut, aż ciasto będzie miało złocistobrązowy kolor, a gdy sprawdzimy wykałaczką będzie ona sucha.POWODZENIA I SMACZNEGO!
Składniki:2 jajka średniej wielkości125 g masła o temperaturze pokojowejłyżeczka cynamonu w proszku2 czubate łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią3 łyżki mleka150 g cukru drobnoziarnistegołyżeczka proszku do pieczenia200 g mąki tortowejśrednie jabłkoPrzygotowanie:Na początku należy ubić jajka. Do mniejszej miseczki ścieramy jabłko (na najdrobniejszej tarce). W oddzielnej misce miksujemy masło z cukrem do uzyskania jednolitej masy, dodajemy wcześniej ubite jajka oraz cukier wanilinowy (bądź tak jak ja cukier z prawdziwą wanilią) i wszystko dokładnie mieszamy. Przez sitko przesiewamy mąkę, proszek do pieczenia oraz cynamon, następnie miksujemy. Do naszej masy dodajemy mleko oraz wcześniej starte jabłko i mieszamy na najniższych obrotach do czasu aż cały owoc zniknie w naszym cieście. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Na blasze przygotowujemy 12 foremek i wypełniamy je naszym ciastem. Tak przygotowane foremki wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez około 30 minut, aż ciasto będzie miało złocistobrązowy kolor, a gdy sprawdzimy wykałaczką będzie ona sucha.POWODZENIA I SMACZNEGO!


 Tak przygotowane babeczki zostawiamy oczywiście do ostygnięcia w tym czasie możemy przygotować krem do dekoracji w zależności jak chcemy żeby babeczki wyglądały ;) Ja ozdobiłam masą cukrową. Przepis jest naprawdę prosty, tak jak i wszystkie wcześniejsze. Czekam w komentarzach na wasze opinie.Petite Princesse
Tak przygotowane babeczki zostawiamy oczywiście do ostygnięcia w tym czasie możemy przygotować krem do dekoracji w zależności jak chcemy żeby babeczki wyglądały ;) Ja ozdobiłam masą cukrową. Przepis jest naprawdę prosty, tak jak i wszystkie wcześniejsze. Czekam w komentarzach na wasze opinie.Petite Princesse