Wykonanie
Śliwka w
czekoladzie - chyba wszyscy dobrze kojarzą to zestawienie. W takich smakach dziś zajadam nocną owsiankę .
Słodyczy dodają jej
daktyle . Nie brakuje tu naturalnego
kakao oraz chrupiących ziaren kakaowca, a do tego jeszcze zdrowych
orzechów włoskich . Jest gęsta oraz kremowa, za sprawą
tofu . Tak bardzo mi smakowała, że miałam ochotę delektować się jej smakiem jak najdłużej :)




nocna owsianka 'daktylowa czekośliwka' na bazie
tofu z
orzechami włoskimi oraz ziarnami kakaowcaovernight choco-plum oatmeal with dates and
tofu served with walnuts and cocoa nibs

Składniki:- 1/2 kostki
tofu silken twardego ok. 170g- łyżka naturalnego
kakao- dwie
świeże śliwki-
daktyle (uprzednio namoczone w gorącej wodzie)- 5 łyżek
płatków owsianychTofu zmiskować wraz z
kakao,
śliwkami oraz
daktylami. Następnie dokładnie wymieszać z
płatkami i wstawić na noc do lodówki. Rano podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego!~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Wczoraj wymyśliłam kolejne wegańskie burgery. Z dodatkiem
mąki gryczanej oraz
płatków owsianych. Udało się - wyszedł smaczny, pożywny i sycący obiad. Podałam je razem z surówką, którą połączyłam z
olejem z
słonecznika, dodając jej dzięki temu jeszcze więcej zdrowia.

wegańskie kotlety z
tofu podane z
warzywną surówką z
olejem z
słonecznika,
słonecznikiem oraz
pestkami dynivegan
tofu burgers served with vegetable salad with sunflower oil, sunflower and pumpkin seedsKotlety: 1/2 kostki
tofu silken twardego - rozgnieść. Połączyć z 3 łyżkami
płatków owsianych oraz dwoma
mąki gryczanej. Dodać
szczypiorek i ulubione
przyprawy, a następnie odstawić na co najmniej godzinę. Po czasie uformować kotelety i smażyć na rozgrzanej patelni.Surówka: starta
marchew oraz
cukinia,
pomidor pokrojony w kosteczkę oraz
papryka czerwona,
koper,
przyprawy,
olej ze
słonecznikaOlej ze
słonecznika to samo zdrowie. Jest nieoczyszczony, nierafinowany dzięki
czemu ma jeszcze większy, pozytywny wpływ dla naszego organizmu. Więcej o nim znajdziecie na stronie sklepu oraz zawsze możecie kliknąć na blogu w stronę obok -> Współpraca -> Zielony Nurt, gdzie postaram się zamieścić jeszcze parę przepisów z jego udziałem :)Udanego tygodnia!