Wykonanie
Szczerze mówiąc mało kiedy gotuję takie zupy-krem, ale tym razem skusiłam się na taką zupkę, jak tylko zobaczyłam na blogu Najsmaczniejsze.pl ..Prosta do zrobienia i na dodatek smaczna, polecam..ja nie miałam korzenia
imbiru , więc dałam sproszkowany...zamiast
papryki chilli dałam słodką , a zupka była i tak ciut pikantna, dla w sam raz..500 g
pomidorów80 g
cebuli80 g
papryki70 g
koncentratu pomidorowego30 ml
oliwy z oliwek10 g
imbiru (korzeń) [dałam sproszkowany
imbir ]600 ml
wodado smaku:
sólczerwona papryka chilli [dałam
paprykę słodką ]
pieprzCebulę obrać i pokroić w kostkę,
imbir tak samo [ ja miałam w proszku, więc obyło się bez krojenia].
Pomidory umyć, pokroić w cząstki.
Paprykę oczyścić z gniazda nasiennego i również pokroić. Następnie wszystko przełożyć do misy multicookera, dodać
oliwę,
koncentrat pomidorowy,
sól oraz
pieprz.Zalać
wodą i dokładnie wymieszać. Zamknij pokrywę urządzenia. Ustawić program Boil [ 30 minut]. Gotową zupę zmiksować blenderem na jednolitą masę. Przyprawić do smaku
czerwoną papryką. Podawać z kleksem kwaśnej
śmietany i np.z
groszkiem ptysiowym.