ßßß Cookit - przepis na Zupa pomidorowa z multicookera

Zupa pomidorowa z multicookera

nazwa

Wykonanie

Szczerze mówiąc mało kiedy gotuję takie zupy-krem, ale tym razem skusiłam się na taką zupkę, jak tylko zobaczyłam na blogu Najsmaczniejsze.pl ..Prosta do zrobienia i na dodatek smaczna, polecam..ja nie miałam korzenia imbiru , więc dałam sproszkowany...zamiast papryki chilli dałam słodką , a zupka była i tak ciut pikantna, dla w sam raz..
500 g pomidorów
80 g cebuli
80 g papryki
70 g koncentratu pomidorowego
30 ml oliwy z oliwek
10 g imbiru (korzeń) [dałam sproszkowany imbir ]
600 ml woda
do smaku:
sól
czerwona papryka chilli [dałam paprykę słodką ]
pieprz
Cebulę obrać i pokroić w kostkę,imbir tak samo [ ja miałam w proszku, więc obyło się bez krojenia]. Pomidory umyć, pokroić w cząstki.Paprykę oczyścić z gniazda nasiennego i również pokroić. Następnie wszystko przełożyć do misy multicookera, dodać oliwę, koncentrat pomidorowy, sól oraz pieprz.Zalać wodą i dokładnie wymieszać. Zamknij pokrywę urządzenia. Ustawić program Boil [ 30 minut]. Gotową zupę zmiksować blenderem na jednolitą masę. Przyprawić do smaku czerwoną papryką. Podawać z kleksem kwaśnej śmietany i np.z groszkiem ptysiowym.
Źródło:http://mojekucharzenie-bozena-1968.blogspot.com/2015/11/zupa-pomidorowa-z-multicookera.html