ßßß Cookit - przepis na Nawigacja we wpisach

Nawigacja we wpisach

nazwa

Wykonanie

Kolejny przepis z Blue Cactusa. Prawdziwe i sławne chili con carne.
Danie pochodzi z kuchni Tex-Mex i jest mocno rozgrzewające. Dodatek ostrych przypraw, mięsa wołowego to to co każdemu powinno podejść. Ja to danie zdecydowanie polecam!
Składniki:
rostbef wołowy oczyszczony 800g
cebula 250gfasola czerwona z puszki 200g
kmin rzymski 1 łyżka
papryka słodka mielona 1 łyżka
papryka ostra mielona 1 łyżeczka
chili kruszone 1/4 łyżeczki
pieprz kruszony/młotkowany 1/2 łyżeczki
pomidory pellati puszka
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
oliwa z oliwek/olej 4łyżki
sól 1/2 łyżeczki
Rostbef i cebulę kroimy w bardzo drobną kostkę. Cebulę przesmażamy na oleju, dodajemy rostbef i wszystkie przyprawy. Smażymy przez chwilę. Dodajemy posiekane pomidory, koncentrat i fasolę. Dusimy do miękkości mięsa. Podajemy z salsa fresca, serem, jalapeno i świeżą kolendrą.
Źródło:http://kulinarnapiniata.pl/chili-con-carne