Kolejny przepis z Blue Cactusa. Prawdziwe i sławne chili con carne.Danie pochodzi z kuchni Tex-Mex i jest mocno rozgrzewające. Dodatek ostrych przypraw, mięsa wołowego to to co każdemu powinno podejść. Ja to danie zdecydowanie polecam!Składniki:rostbef wołowy oczyszczony 800gcebula 250gfasola czerwona z puszki 200gkmin rzymski 1 łyżkapapryka słodka mielona 1 łyżkapapryka ostra mielona 1 łyżeczkachili kruszone 1/4 łyżeczkipieprz kruszony/młotkowany 1/2 łyżeczkipomidory pellati puszkakoncentrat pomidorowy 2 łyżkioliwa z oliwek/olej 4łyżkisól 1/2 łyżeczkiRostbef i cebulę kroimy w bardzo drobną kostkę. Cebulę przesmażamy na oleju, dodajemy rostbef i wszystkie przyprawy. Smażymy przez chwilę. Dodajemy posiekane pomidory, koncentrat i fasolę. Dusimy do miękkości mięsa. Podajemy z salsa fresca, serem, jalapeno i świeżą kolendrą.