Wykonanie
Obiad na sobotę -
wołowina w najprostszym wydaniu... tylko z
cebulką i odrobiną przypraw. Potrzebuje co prawda trochę czasu, ale gotuje się sama.U mnie z
kaszą gryczaną i surówką z
czerwonej kapusty z
jabłkiem .Składniki : ( 2 porcje )* 400 chudej
wołowiny ( ja swoją pokroiłam w kawałki, ale możesz użyć plastrów ),* 1 duża
cebula,* 250 ml
bulionu,* 1 łyżeczka
ostrej papryki,* 1 łyżeczka
słodkiej papryki,*
sól,
pieprz,* 2 łyżki
oliwy do smażenia,Przygotowanie :
Wołowinę umyj, pokrój na kawałki lub cienkie plastry, przypraw
solą,
pieprzem i
papryką.Obsmaż
mięso na brązowo, przełóż do garnka zalej
bulionem. Na tej samej patelni podsmaż
cebulę pokrojoną w kostkę, dodaj do
mięsa.Duś pod przykryciem na wolnym ogniu przez około 1,5 godziny, do czasu aż
mięso będzie miękkie.