Wykonanie

Mój syn miał w sobotę urodziny, więc przygotowałam nasz ulubiony rodzinny obiad,
między innymi pieczonego
kurczaka, pieczone warzywa i wyrazistą surówkę z
kapusty pekińskiej, która "chodziła" za mną od kilku tygodni. Surówka będzie idealna do wszelkiego rodzaju
pieczonych mięs i
sosów.Osoby, które nie lubią
chrzanu mogą go pominąć i zastąpić, np. bardzo drobno pokrojonymi
natką czy
koperkiem (albo ich mieszanką).Polecam :).Nie wiesz, jak sprawnie pokroić
kapustę pekińską? Kliknij tuPrzepis ze zdjęciami krok po kroku .Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres
[email protected]. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Twoje dzieło).Składniki:pół średniej
kapusty pekińskiej (można zamienić na
sałatę lodową)1 mniejsze kwaśne
jabłko2 mniejsze
marchewki1/2-3/4 długiego
ogórka (można zamienić na 3 gruntowe)3-4 łyżeczki tartego
chrzanu3 łyżki
majonezu3 łyżki
jogurtu greckiegoocet lub
sok cytrynowy (ilość do smaku)
sólpieprzWykonanie:1. Wymieszaj ze sobą
majonez,
chrzan i
jogurt. Dopraw
solą,
pieprzem i
octem lub
sokiem z cytryny.

2. Poszatkuj drobno
kapustę i zetrzyj na tarce o grubych oczkach
marchewki.

3. Obierz
ogórka i zetrzyj na tarce o grubych oczkach.

4. Zetrzyj na tarce o grubych oczkach obrane
jabłko.

5. Polewaj warzywa dressingiem
chrzanowym. Wymieszaj.

Smacznego :)