ßßß
 
            
         Na słodko i na ostroDziś przepis na surówkę do obiadu, nie dość że zdrowa to bardzo szybka w przygotowaniu. Możemy ją też przygotowywać na wiele różnych sposobów, według swoich smaków, także uważam że warto spróbować, bo czasami najprostsze i najbardziej banalne, może okazać się najlepsze.Dlaczego u mnie dwa smaki ? Bo słodką robię dla Synka, a na ostro dla Nas :)Marchewka na słodko :Składniki:– 3 duże marchewki– 1 duże jabłko– 3 łyżki cukru– sok z cytrynyPrzygotowanie:* Marchewkę i jabłko ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Dodajemy cukier, sok z cytryny i wszystko razem mieszamy.* Nasza surówka gotowa.Składniki:– 3 duże marchewki– 1 mały por ( biała część )– 3 łyżki majonezu– łyżeczka chrzanu– sól, pieprz do smakuPrzygotowanie:Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o małych oczkach, a por kroimy w półksiężyce.Przekładamy warzywa do miski, dodajemy majonez, chrzan i przyprawy.Można dodać jakaś zieleninę, ale ja nie dawałam.No i nasza surówka gotowa. Dobrze jest włożyć ja do lodówki na godzinkę, by smaki się przegryzły.Kategorie:
Na słodko i na ostroDziś przepis na surówkę do obiadu, nie dość że zdrowa to bardzo szybka w przygotowaniu. Możemy ją też przygotowywać na wiele różnych sposobów, według swoich smaków, także uważam że warto spróbować, bo czasami najprostsze i najbardziej banalne, może okazać się najlepsze.Dlaczego u mnie dwa smaki ? Bo słodką robię dla Synka, a na ostro dla Nas :)Marchewka na słodko :Składniki:– 3 duże marchewki– 1 duże jabłko– 3 łyżki cukru– sok z cytrynyPrzygotowanie:* Marchewkę i jabłko ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Dodajemy cukier, sok z cytryny i wszystko razem mieszamy.* Nasza surówka gotowa.Składniki:– 3 duże marchewki– 1 mały por ( biała część )– 3 łyżki majonezu– łyżeczka chrzanu– sól, pieprz do smakuPrzygotowanie:Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o małych oczkach, a por kroimy w półksiężyce.Przekładamy warzywa do miski, dodajemy majonez, chrzan i przyprawy.Można dodać jakaś zieleninę, ale ja nie dawałam.No i nasza surówka gotowa. Dobrze jest włożyć ja do lodówki na godzinkę, by smaki się przegryzły.Kategorie:




