Wykonanie

Taka szybka surówka, doskonała do obiadu, ale też sama świetnie smakuje.Przypomina słynną coleslaw, ale jest dużo łagodniejsza i lekko słodkawa.Polecam. Ja ją zawsze podjadam zanim podam na stół ;)Porcja na 3-4 osoby:mała/średnia
kapusta pekińska1 średnia
marchewka1/2 dużego
jabłka lub 1 małe
sól,
pieprz,1 łyżeczka
soku z cytrynyduża łyżka dobrego
majonezu1 łyżeczka golden syrup'ugarść
żurawiny3 łyżki
słonecznikaKapustę drobno siekamy w paseczki, wkładamy do miski i solimy aby lekko zmiękła.
Marchewkę ścieramy na grubych oczkach, dodajemy do
kapusty.
Jabłko obieramy i też ścieramy do reszty składników, skrapiamy
sokiem z cytryny.Dodajemy posiekaną
żurawinę,
majonez,
pieprz,
syrop i mieszamy dokładnie ale delikatnie.Na koniec dodajemy
ziarna słonecznika uprażone na suchej patelni.Posypujemy. Zajadamy. Smacznego:)