Wykonanie
Uwielbiam zupy
rybne, dlatego staram się urozmaicić ich smak- dziś w cytrusowej marynacie.

Składniki:70 dag
filetów rybnych40 dag
pomidorów30 dag
ziemniaków2
marchewki2
pory1
cebula2 ząbki
czosnku5 dag
masła1
grejpfrut1
cytryna½ puszki
zielonego groszkusól do smaku
pieprz do smakuWykonanie:Filety oczyścić, skropić
sokiem z cytryny i
grejpfruta i marynować przez dwie godziny. Następnie filety natrzeć roztartym
czosnkiem z
solą,
pieprzem, pokroić na kawałki, zalać 1 ½ litrem
wody i gotować około 10 minut.
Marchew,
pory,
pomidory pokroić i udusić na
maśle pod przykryciem do miękkości.
Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i razem z
groszkiem dodać do zupy, gotować przez 20 minut. Po czym dodać uduszone warzywa.
Cebulę pokroić, zeszklić na
maśle i połączyć z zupą.