ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 7SkładnikLogo Ilość Czegofilet z dorsza 6 kostekcebula 8 sztukoliwa 0.5 szklanekpomidor 2 sztukmasło 2 łyżek stołowychcytryna 2 sztukczosnek 2 ząbkisól 2 łyżek deserowychpieprz 1 łyżek deserowychWykonanie:Cebulę i czosnek obrać, pokroić w plasterki i usmażyć na oliwie na złoty kolor. Żaroodporne naczynie lub blachę do pieczenia wysmarować masłem. Włożyć umyte, osączone posolone filety. Obłożyć je usmażoną cebulą i czosnkiem. Na każdej porcji położyć plasterki pomidora i cytryny. Skropić potrawę wodą ( ok. 1/2 szklanki) i wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 190 st. C. Piec 30 min. Podawać polane sosem wytworzonym podczas pieczenia, ze świeżym białym pieczywem.Kuchnia GreckaPotrawy z RybZapiekanki i PizzeKomentarze:Autor: FloressData: 2009-01-02może byćDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: