Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 7SkładnikLogo Ilość Czego
filet z dorsza 6 kostek
cebula 8 sztuk
oliwa 0.5 szklanek
pomidor 2 sztuk
masło 2 łyżek stołowych
cytryna 2 sztuk
czosnek 2 ząbki
sól 2 łyżek deserowych
pieprz 1 łyżek deserowychWykonanie:
Cebulę i
czosnek obrać, pokroić w plasterki i usmażyć na
oliwie na złoty kolor. Żaroodporne naczynie lub blachę do pieczenia wysmarować
masłem. Włożyć umyte, osączone posolone filety. Obłożyć je usmażoną
cebulą i
czosnkiem. Na każdej porcji położyć plasterki
pomidora i
cytryny. Skropić potrawę
wodą ( ok. 1/2 szklanki) i wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 190 st. C. Piec 30 min. Podawać polane sosem wytworzonym podczas pieczenia, ze świeżym
białym pieczywem.Kuchnia GreckaPotrawy z RybZapiekanki i PizzeKomentarze:Autor: FloressData: 2009-01-02może byćDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: