ßßß Cookit - przepis na Dorsz po grecku 2

Dorsz po grecku 2

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 3
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 7
Składnik
Logo Ilość Czego
filet z dorsza 6 kostek
cebula 8 sztuk
oliwa 0.5 szklanek
pomidor 2 sztuk
masło 2 łyżek stołowych
cytryna 2 sztuk
czosnek 2 ząbki
sól 2 łyżek deserowych
pieprz 1 łyżek deserowych
Wykonanie:
Cebulę i czosnek obrać, pokroić w plasterki i usmażyć na oliwie na złoty kolor. Żaroodporne naczynie lub blachę do pieczenia wysmarować masłem. Włożyć umyte, osączone posolone filety. Obłożyć je usmażoną cebulą i czosnkiem. Na każdej porcji położyć plasterki pomidora i cytryny. Skropić potrawę wodą ( ok. 1/2 szklanki) i wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 190 st. C. Piec 30 min. Podawać polane sosem wytworzonym podczas pieczenia, ze świeżym białym pieczywem.
Kuchnia Grecka
Potrawy z Ryb
Zapiekanki i Pizze
Komentarze:
Autor: Floress
Data: 2009-01-02
może być
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/1184/Dorsz-po-grecku-2