Fasolka i pomidory to naprawdę udany duet. Uwielbiam i przygotowuję obowiązkowo co roku, jak tylko pojawią się pyszne, sierpniowe pomidory. Jeśli jeszcze nie próbowaliście, polecam!źródło przepisu: majanaboxing.blox.plkilogram świeżej żółtej fasolki szparagowej2 cebule3-4 duże pomidoryczosneksól, pieprz, czubryca zielonaoliwa lub masłoFasolkę ugotować w osolonej wodzie, aż zmięknie (około 30 minut).Na patelni, na oliwie zeszklić cebulkę. Pomidory sparzyć gorącą wodą i obrać ze skórki. Pokroić w małą kosteczkę i dorzucić do cebuli. Następnie dodać ugotowaną fasolkę i wymieszać. Dodać pokrojony drobniutko czosnek - ilość wg upodobań (ja dodaję około pół główki). Dosolić, doprawić pieprzem, czubrycą lub innymi ulubionymi przyprawami. Pogotować chwilę.Smacznego!