Wykonanie
Olbrzymi wybór
makaronów daje łowcy kulinarnych przyjemności duże
pole do popisu. Stwarza możliwość przygotowania dań pełnych smakowej harmonii.sycących, a jednocześnie genialnych w swej prostocie. Będąc na diecie chodziła za mną pizza przygotowałam w innej odmianie.Pizza makaronowa jest atrakcyjnym daniem doskonała na przyjęcia Składnikiem głównym pizzy był
makaron spaghetti razowy, dzięki temu mogłam jeść bez wyrzutów sumienia.Z tej ilości składników wyszło dwie okrągłe pizze.

Składniki50dag
makaronu razowego spaghetti4
jajka20dag
sera topionego Lactima15 dag
pieczarekkilka plastrów
suchej kiełbasyząbek
czosnkuprzecier pomidorowy Cirio
ser topiony w plastrach Lactima3 łyżki
oliwy Verdenso
marki Olitalia. .
sól,
pieprz do smaku

wykonanieSpaghetti gotujemy w osolonej wodzie al dente. Przelewamy zimną
wodą, dobrze osączamy na sicie.
Jajka,
śmietanę o 20 dag
sera mieszamy na jednolitą masę doprawiamy do smaku
solą i
pieprzem.
Czosnek obieramy, siekamy przesmażamy na
oliwie dodajmy
przecier pomidorowy.Do sosu dodajemy masę jajeczną dokładnie mieszamy. Blachę wykładamy pergaminem na który wykładamy
makaron spaghetti,polewamy
sosem pomidorowym, zostawiając wolne brzegi.
Pieczarki oczyszczamy kroimy na kawałki. Na pizzy układamy plastry
suchej kiełbasy,
pieczarki,
ser całość skrapiamy
oliwą. Pizzę pieczemy 20 minut w temp 220stopni. Przed podaniem posypujemy
bazylią.