Wykonanie
Nooo, dziś na
serio nie ma co szaleć przy garach;pTyle do zrobienia, znajomi...i w ogóle;pZatem szybciutko pokazuję, co wymieszałam na tak zwany posiłek;))Przygotowanie: 20 minutKoszt: 10 - 12 złSkładniki:
makaron świderki pełnoziarnisty - na dwie osoby3
jajkaoliwa z oliwek4-5 ząbków
czosnkusól,
pieprz,
kurkumatrochę
sera do posypaniakilka
pieczarekMakaron gotuję al dente w osolonej wodzie ze szczyptą
kurkumy. Odcedzam, odstawiam na chwilkę na bok.Na rozgrzaną
oliwę wrzucam pokrojony drobno
czosnek, podsmażam, dokładam odcedzony
makaron, dogniatam go, wyrównuję płaską łyżką, zalewam rozkłóconymi
jajkami - które wcześniej doprawiłam wedle smaku...Smażę najpierw z jednej strony, później za pomocą talerza, przekładam na drugą stronę, by
makaron z
jajkiem dobrze się związał, nadal podsmażając na wolnym ogniu.Uzyskuję jakby
makaronowego omleta;)Wyłączam, dzielę na części, przekładam na talerz, posypuję
serem.
Pieczarki, myję, kroję, podsmażam na kapce
oliwy, doprawiam
solą i
pieprzę.Zajadam razem z zapiekanką
makaronową;))Smacznego;)

