W związku z pieczarkowym tygodniem przygotowałam pieczarki zapiekane z jajkiem. Jajko i pieczarki to idealne połączenie, dodatkowo doprawiłam je czosnkiem, dzięki czemu danie stało się bardziej wyraziste. Jest to zestaw typowo śniadaniowy, ale myślę że równie dobrze sprawdzi się jako popołudniowa przekąska. Polecam!Składniki :4 duże pieczarki (portobello)4 małe jajkaoliwasłodka paprykaczosnek granulowanysól, pieprzdymka do przybraniaPrzygotowanie :Pieczarki delikatnie obrać, usunąć nóżki, posmarować oliwą, posypać solą i pieprzem oraz granulowanym czosnkiem. Ułożyć je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Jajka wbić do miseczki, a następnie delikatnie przełożyć na pieczarki. Jajka delikatnie oprószyć solą i pieprzem oraz papryką. Wstawić na niższą półkę piekarnika nagrzanego do 150 stopni i zapiekać przez kilkanaście minut, do czasu aż białko dobrze się zetnie. Posypać szczypiorkiem i natychmiast podawać.Smacznego!