Wykonanie
Jak
pisałam Wam wcześniej mam gości ciasto powinno być do
kawki,dobrze by było jakby było codzienne inne. A ze Patka najbardziej lubi serniki z myślą o niej przygotowałam sernik dla niej ze specjalną dedykacja.Nie uległ zniszczeniu podczas transportu do Gliwic.

Składnikina kruchy spód1 1/2 szkl
maki1 łyżeczka
proszku do pieczenia1/2 szkl
cukru1
jajko1/2 kostki
margaryny na masę
serową1 kg
sera chudego homogenizowanego5
jajek1
budyń śmietankowy1
aromat waniliowy150 g
cukru pudru 50 ml
wodydekoracje10 dag
masła roślinnego10dag
cukru pudru2 łyżki
mleka2 łyżki
kakaołyżeczka
mąki ziemniaczanejowoce sezonowewykonaniePrzesianą
mogę wysypać na stolnicę wymieszać z
proszkiem do pieczenia, dodać
margarynę,
cukier i
jajko zagnieść ciasto. Tortownicę wykładamy papierem na nią rozkładamy ciasto kruche,nakłuwamy widelcem posypujemy
bułką tarką władamy do zamrażalki na pol godzinyMasa serowa
Białka oddzielić od
żółtek,ubić pianę na sztywno dodając pod koniec ubijania 1 łyżkę
cukru pudru.
Twaróg,
żółtka,zaparzoną
herbatę,
cukier puder,
cukier waniliowy,
budyń waniliowy dokładnie zmiksować. Dodać ubitą pianę z
białek i delikatnie wymieszać łyżką. Masę wylać na przygotowaną wcześniej ciasto.

Wstawić do rozgrzanego piekarnika .Sernik piec w temp 180stopni przez około 60-70 min. Kiedy sernik będzie upieczony pozostawić w środku przez około 20 minut oczywiście wyłączamy piekarnikWszystkie składniki polewy wkładamy do garnka następnie podgrzewamy mieszając aż powstanie gładka masa. Polewę wylewamy na przestudzony sernik,robimy dekoracje z
owoców.