Wracając do domku... myślałam co upiec w nowo zakupionej foremce. Tej babki nie jadłam już kilka lat...SKŁADNIKI:1 szklanka mąki pszennej tortowej1 szklanka mąki ziemniaczanej4 jajka1/3 szklanki mleka3/4 szklanki cukru2 łyżeczki proszku do pieczenia250g szklanka maku250g margarynykilka kropel aromatu migdałowegokropla aromatu waniliowegocukier puder do oprószeniaObie mąki przesypać do miski wraz z proszkiem do pieczenia i wymieszać. Miękkie masło utrzeć mikserem. Dodawać po jednym jajku, nie przerywając ucierania. Następnie sukcesywnie dodać cukier. Miksować aż masa będzie gładka i puszysta.Do masy dodawać obie mąki oraz mleko, a na koniec dodać mak i aromaty ciągle mieszając.Wylać do foremki na bakę z kominkiem.Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180°C i piec przez około 50 minut. Ostudzić, a następnie oprószyć cukrem pudrem.Pychaaaaaaaaaa!!!