Delikatnie zmodyfikowana wersja popularnego ciasta. Wiśnie oczywiście można zastąpić kawałkami jabłek.Składniki:Ciasto:1 szklanka cukru pudru30 dag mąki pszennej (najlepiej tortowej)1 kostka margaryny6 jajek2 łyżeczki proszku do pieczenia2 łyżki mleka3 łyżki kakaoMasa:1 budyń waniliowy lub śmietankowy ugotowany na mleku (najlepiej gęsty)1 kostka margaryny5 łyżek cukruolejek waniliowy do smakuPolewa kakaowa:3 łyżki wody3 łyżki cukru3 łyżki kakao¼ kostki margarynyDodatkowo:1 słoik drylowanych wiśni lub świeże owoceSposób przygotowania:1. Żółtka utrzeć z margaryną i cukrem. Wsypać mąkę i proszek do pieczenia, oraz dodać mleko. Wszystko starannie zmiksować.2. Ciasto podzielić na dwie części, do jednej dodać 2/3 ubitej piany z białek, a do drugiej resztę piany oraz kakao.3. Przelać jasne ciasto do foremki. Delikatnie nałożyć ciemne ciasto. Nakładać wiśnie lekko dociskając do ciasta. Piec ok. 40 minut w 180° C. po upieczeniu ciasto dobrze wystudzić.4. Przygotować masę budyniową: margarynę utrzeć z cukrem i olejkiem waniliowym, a następnie z zimnym budyniem. Masę wyłożyć równomiernie na ciasto.5. Przygotować polewę: zagotować wodę, cukier i kakao do rozpuszczenia się składników. Zdjąć z ognia. Wrzucić margarynę i mieszać do rozpuszczenia. Nie gotować! Nałożyć na masę. Całość dowolnie udekorować.SMACZNEGO :)