Dziś przeglądałam swoje archiwum kulinarne, moją uwagę zwróciła broszurka z 2005 roku, wydana przez moje gotowanie "Najlepsze dania na przyjęcia". Mam nadzieję w najbliższym czasie, zrobić wszystkie przepisy z modyfikacjami.Dziś zapraszam na tatara ze śledzia z produktami regionalnymi.Składniki4 filety śledziowe1 czerwona papryka1 cebula1 cebula czerwona3 ogórki konserwowepęczek koperkukaparycytrynaoliwa z oliwekWykonanieFilety opłukać zimną wodą, pokroić w kwadraty 2 cm włożyć do miski.Skropić oliwą z oliwek i cytryną ostawić na 12 godzin. Następnie osączyć posiekać w kostkę.Paprykę rozkroić na pół, oczyścić z nasion i białych włókien, pokroić w drobną kostkę.Cebulę i ogórki obrać, pokroić w drobną kostkę.Śledzie wymieszać z paprykąogórkami i cebulą. Skropić jeszcze raz oliwą i sokiem z cytryny.Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Wymieszać.Z masy warzywno-śledziowej, uformować (nie)wielkie porcje.Udekorować gałązkami kopru, kaparami i ewentualnie rodzynkami.