ßßß
Składniki4 filety śledziowe1 czerwona papryka1 cebula1 cebula czerwona3 ogórki kiszonerukolacytrynaoliwa z oliwek4 jajka na twardoSól, pieprz do smakuWykonanieOczyszczone filety śledziowe dokładnie myjemy osuszamy, następnie kroimy w drobną kostkę. Pokrojone śledzie wkładamy do miski. Cebulę białą kroimy w podobną kosteczkę jak śledzie, dodajemy do śledzi dokładnie mieszamy. Całość skrapiamy oliwą z oliwek, sokiem z cytryny, Doprawiamy do smaku pieprzem, soląPaprykę rozkroić na pół, oczyścić z nasion i białych włókien, skórki pokroić w drobną kostkę.Cebulę i ogórki obrać, pokroić w drobną kostkę.Śledzie wymieszać ogórkami, wymieszać.Z masy warzywno-śledziowej, uformować (nie)wielkie porcje.PodanieNa talerzu formujemy niewielki dowolny kształt, dekorujemy jajkiem na twardo, rukolą cebulką czerwoną, świeżymi ziołami