ßßß
Przepis ten powstał z myślą o konkursie, którego tematem jest "Łosoś norweski na jesienno-zimową rozgrzewkę". Jest to sposób na wykorzystanie 300 g porcji łososia dla 4 osób. Będzie to z pewnością interesująca przystawka. Wykorzystaliśmy mieszankę łososia wcześniej zamarynowanego (przepis na łososia marynowanego tutaj) i kawałków łososia wędzonego.Składniki:300 g łososia ( 200 g marynowanego lub świeżego i 100 g wędzonego)1 średniej wielkości cebula3 ogórki konserwowekoperekpieprz zielonykaparyoliwa1 łyżeczka musztardypieprzsólogórek zielonycytrynaŁososia kroimy w drobną kosteczkę. Dodajemy posiekane ogórki konserwowe, cebulkę, kapary, pieprz zielony i koperek. Wszystko razem mieszamy i doprawiamy solą, pieprzem, oliwą z oliwek, musztardą i sokiem z cytryny. Talerz ozdabiamy plastrami zielonego ogórka, koperkiem i wykładamy tatar na środek.Smacznego!