Wykonanie
Tatar to przystawka, którą jedni kochają inni są jego zdecydowanymi przeciwniki, Może w takim razie przekonam tych drugich, że tatar, który proponuję, z surowego
łososia, jest naprawdę bardzo smaczny. U mnie wersja łącznia wszystkiego razem.
![](/Data/Images/wkuchennymoknieewy.blogspot.com\2015_slash_11_slash_tatar-z-ososia/l/-1846043603.jpg)
![](/Data/Images/wkuchennymoknieewy.blogspot.com\2015_slash_11_slash_tatar-z-ososia/l/-37173677.jpg)
![](/Data/Images/wkuchennymoknieewy.blogspot.com\2015_slash_11_slash_tatar-z-ososia/l/-1621947454.jpg)
SKŁADNIKI500 g.
łososia surowego2 małe
cebulesok z 1/2
cytrynysól,
pieprz do smaku3-4
ogórki konserwoweWYKONANIE
Łososia kroimy w kostkę i siekamy na drobno kawałki. Wyciskamy
sok z cytryny i mieszamy.
Cebulkę i
ogórek kroimy w drobną kostkę i też jeszcze dodatkowo siekamy.
![](/Data/Images/wkuchennymoknieewy.blogspot.com\2015_slash_11_slash_tatar-z-ososia/l/-145559783.jpg)
![](/Data/Images/wkuchennymoknieewy.blogspot.com\2015_slash_11_slash_tatar-z-ososia/l/1343791420.jpg)
Wszystko dodajemy do
łososia.
![](/Data/Images/wkuchennymoknieewy.blogspot.com\2015_slash_11_slash_tatar-z-ososia/l/406998161.jpg)
![](/Data/Images/wkuchennymoknieewy.blogspot.com\2015_slash_11_slash_tatar-z-ososia/l/1317247970.jpg)
Mieszamy wszystko doprawiamy
solą i
pieprzem do smaku. To jest wersja łączenia składników. Można przygotować wszystko i ułożyć obok na talerzu. Tatar gotowy.
![](/Data/Images/wkuchennymoknieewy.blogspot.com\2015_slash_11_slash_tatar-z-ososia/l/1590063453.jpg)