Wykonanie
Łososia bardzo lubię dlatego kiedy otrzymałam propozycję przetestowania tatara z
łososia zgodziłam się bez wahania.
Tatar z
łososia atlantyckiego przygotowywany jest z najlepszej, najbardziej delikatnej, starannie wyselekcjonowanej części fileta. Powstaje z
łososia atlantyckiego żyjącego w krystalicznie czystych wodach Norwegii. Dostawcy z wielopokoleniowym doświadczeniem dbają o to aby surowiec który trafia do naszej firmy był najwyższej jakości i pochodził tylko ze sprawdzonych źródeł. Sekret wysokiej jakości tkwi w wieloletnim doświadczeniu i wykorzystaniu technologii, opartej w dużym stopniu na pracy ręcznej, od ręcznego zasolenia począwszy. Zastosowanie tradycyjnej receptury produkcji sprawia, że Tatar z
łososia zachowuje wszystkie najcenniejsze walory smakowe.Więcej informacji na temat produktu można znaleźć na stronie internetowej: http://tatar.suempol.pl/Ważny dla mnie jest skład produktów, aby nie miał żadnych zbednych polepszaczy. Tatar z
łososia firmy Suempol w składzie zawiera
łososia atlantyckiego wędzonego na zimno i
sól. Nic więcej. Jest drobno pokrojony, a nie zmielony i wygląda apetycznie.Tatar
jadłam prosto z opakowania, na kanapce, a także przyrządziłam według przepisu na opakowaniu z małymi zmianami i wyszedł bardzo smaczny.
100g Tatara z
łososia Suempol2
kiszone ogórki1/2
czerwonej cebuli1 łyżka
soku z cytryny1 łyżka
oliwy z oliwekpieprz, ewentualnie
sól, ale całość jest słona
koperekOgórki i
cebulę pokroić w drobną kostkę, wymieszać z
łososiem,
sokiem z cytryny,
oliwą,
pieprzem i
koperkiem.
Tatar z
łososia w opakowaniu 100g można kupić obecnie we wszystkich sklepach
sieci Biedronka na terenie małopolski.