ßßß Cookit - przepis na Tatar z łososia Suempol

Tatar z łososia Suempol

nazwa

Wykonanie

Łososia bardzo lubię dlatego kiedy otrzymałam propozycję przetestowania tatara z łososia zgodziłam się bez wahania.
Tatar z łososia atlantyckiego przygotowywany jest z najlepszej, najbardziej delikatnej, starannie wyselekcjonowanej części fileta. Powstaje z łososia atlantyckiego żyjącego w krystalicznie czystych wodach Norwegii. Dostawcy z wielopokoleniowym doświadczeniem dbają o to aby surowiec który trafia do naszej firmy był najwyższej jakości i pochodził tylko ze sprawdzonych źródeł. Sekret wysokiej jakości tkwi w wieloletnim doświadczeniu i wykorzystaniu technologii, opartej w dużym stopniu na pracy ręcznej, od ręcznego zasolenia począwszy. Zastosowanie tradycyjnej receptury produkcji sprawia, że Tatar z łososia zachowuje wszystkie najcenniejsze walory smakowe.
Więcej informacji na temat produktu można znaleźć na stronie internetowej: http://tatar.suempol.pl/
Ważny dla mnie jest skład produktów, aby nie miał żadnych zbednych polepszaczy. Tatar z łososia firmy Suempol w składzie zawiera łososia atlantyckiego wędzonego na zimno i sól. Nic więcej. Jest drobno pokrojony, a nie zmielony i wygląda apetycznie.
Tatar jadłam prosto z opakowania, na kanapce, a także przyrządziłam według przepisu na opakowaniu z małymi zmianami i wyszedł bardzo smaczny.
100g Tatara z łososia Suempol
2 kiszone ogórki
1/2 czerwonej cebuli
1 łyżka soku z cytryny
1 łyżka oliwy z oliwek
pieprz, ewentualnie sól, ale całość jest słona
koperek
Ogórki i cebulę pokroić w drobną kostkę, wymieszać z łososiem, sokiem z cytryny, oliwą, pieprzem i koperkiem.
Tatar z łososia w opakowaniu 100g można kupić obecnie we wszystkich sklepach sieci Biedronka na terenie małopolski.
Źródło:http://ilovecooking92.blogspot.com/2014/08/tatar-z-ososia-suempol.html