ßßß Cookit - przepis na Tatar z łososia

Tatar z łososia

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 1
(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
łosoś 100 gramów
cebula 1 sztuk
korniszony 2 sztuk
koperek 2 łyżek stołowych
sok z cytryny 1 łyżek stołowych
oliwa 1 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Można wykorzystać łososia surowego lub wędzonego. Do rozdrobnionego widelcem fileta z ryby dodać oczyszczoną, pokrojoną w drobniutką kostkę małą cebulę oraz 2 korniszony. Wymieszać z posiekanym koperkiem, sokiem z cytryny, łyżką oliwy. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Schłodzić w lodówce.
Jeśli użyło się surowej ryby, należy spożyć jeszcze tego samego dnia.
Uwagi:
Można też dodać łyżkę kaparów z zalewy.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Ryb
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9617/Tatar-z-lososia