Wykonanie
Łosoś to bardzo wdzięczna
ryba. Smakuje niemal każdemu.My dość często jemy ją na ciepło, z piekarnika.Przygotowuje się ją szybko i bardzo prosto.SKŁADNIKI:dowolna ilość
łososiasok z cytrynysólpieprz cytrynowyzioła prowansalskiemasłoWYKONANIE:1.
Rybę oczyszczamy z łusek i myjemy. Osuszamy.2. Marynujemy ją w
soku z cytryny i przyprawach przez przynajmniej godzinę.3. Rozgrzewamy
masło i podsmażamy skórkę
ryby przez ok minutę. Jeśli macie ochotę (ja tak robię) podsmażamy również grugą stronę
łososia.4. Tak przygotowaną
rybę pakujemy w folię aluminiową i wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 25 minut. Podajemy z surówką i
pieczywem bądź
ryżem.
Smacznego!Pani M.