Wykonanie
            
Quinoa - superfood - w roli głównej. Z dodatkiem sezonowych warzyw przygotujesz z jej udziałem lekki, pożywny posiłek, obfitujący w 
białko, zdrowe tłuszcze, witaminy i minerały. Ta zdrowa i smaczna 
kasza jest bardzo uniwersalna. Świetna na śniadanie, a jako składnik sałatek idealna na danie obiadowe lub kolacyjne. To dobry zamiennik 
ryżu w potrawach. U mnie 
sałatka jest daniem z recyklingu. Na śniadanie ugotowałam podwójną porcję 
kaszy i wykorzystałam ugotowaną 
fasolkę z poprzedniego dnia. Zapraszam na smaczną 
sałatkę z quinoa.Składniki:

2 szklanki ugotowanej 
kaszy quionoa1 pęto chorizo400 g ugotowanej 
fasolki szparagowej1 
cukinia1 
cebulaoliwa lub 
olejnatka pietruszkisól, 
pieprzpomidorki koktajloweWykonanie:ugotuj quinoa wg tego przepisuwrzuć na patelnię pokrojoną 
kiełbasę chorizo. Jak zacznie wytapiać się tłuszcz dodaj cienko pokrojoną 
cebulę, następnie pokrojoną w półplasterki 
cukinię i podsmażaj całość przez kilka minut w międzyczasie pokrój ugotowaną i ostudzoną 
fasolkę w kilkucentymetrowe kawałki, a 
pomidorki koktajowe w ćwiartki i razem z quinoa dołóż na patelnię. Wymieszaj wszystkie składniki i podgrzej. Dosmacz 
solą i 
pieprzem. Podawaj posypaną 
zieleninąSMACZNEGO !
