Wykonanie

Quinoa - superfood - w roli głównej. Z dodatkiem sezonowych warzyw przygotujesz z jej udziałem lekki, pożywny posiłek, obfitujący w
białko, zdrowe tłuszcze, witaminy i minerały. Ta zdrowa i smaczna
kasza jest bardzo uniwersalna. Świetna na śniadanie, a jako składnik sałatek idealna na danie obiadowe lub kolacyjne. To dobry zamiennik
ryżu w potrawach. U mnie
sałatka jest daniem z recyklingu. Na śniadanie ugotowałam podwójną porcję
kaszy i wykorzystałam ugotowaną
fasolkę z poprzedniego dnia. Zapraszam na smaczną
sałatkę z quinoa.Składniki:

2 szklanki ugotowanej
kaszy quionoa1 pęto chorizo400 g ugotowanej
fasolki szparagowej1
cukinia1
cebulaoliwa lub
olejnatka pietruszkisól,
pieprzpomidorki koktajloweWykonanie:ugotuj quinoa wg tego przepisuwrzuć na patelnię pokrojoną
kiełbasę chorizo. Jak zacznie wytapiać się tłuszcz dodaj cienko pokrojoną
cebulę, następnie pokrojoną w półplasterki
cukinię i podsmażaj całość przez kilka minut w międzyczasie pokrój ugotowaną i ostudzoną
fasolkę w kilkucentymetrowe kawałki, a
pomidorki koktajowe w ćwiartki i razem z quinoa dołóż na patelnię. Wymieszaj wszystkie składniki i podgrzej. Dosmacz
solą i
pieprzem. Podawaj posypaną
zieleninąSMACZNEGO !