ßßß


Przygotowanie:żeberka umyć , osuszyć , pokroić na mniejsze kawałki między kośćmi.( W zależność od tego jakie wielości porcji chcemy osiągnąć)Warzywa umyć , kapustę poszatkować drobno , cebulę pokroić w kostkę-wymieszać razem.Na dno garnka ułożyć 1/2 warzyw oraz żeberka.Całość przykryć resztą kapusty oraz zalać bulionem.Wstawić na gaz dusić ok 60 min na wolnym ogniu ,dodać przyprawy , delikatnie wymieszać ( spróbować ew. doprawić)Mąkę dokładnie połączyć z wodą oraz paroma łyżkami wywaru z sosu , przelać do garnka , wymieszać nad gazem do lekkiego zgęstnięcia sosu.Żeberka podawać wg.gustu z ziemniakami makaronem , kaszą czy te pieczywem.Post navigation← Świetna na ciepło czy zimno , jako przystawka czy też danie główne. Podana w takiej formie ładnie wygląda i strawdza się jako sałatka warstwowa.Smaczna jako dodatek do dania głównego lub jako przystawka podczas spotania ze znajomymi. →