ßßß

Przygotowanie:Kapustę umieścić w dużym garnku ,zalać wodą , ugotować na pół miękko, odcedzić , odstawić do wystudzenia.Łopatkę umyć , osuszyć , zmielić dwukrotnie w maszynce do mielenia mięsa.Warzywa obrać , umyć.Pora posiekać drobno , marchew zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Mieso połączyć z warzywami i kaszą , dodać jajko , rosół oraz przyprawy.Z ziemnej kapusty oderwać pierwsze liście którymi wyłożyć dno garnka.Na każdy kojeny liść nakładać farsz , zwijać gołąbki najpier boki do środka a następnie w rulon.Gotowe ułożyć ścisło w garnku , zalać wodą , gotować do miękkości ok 40 min.Sos pomidorowy:Wodę połączyć , z przecierem pomidorowym oraz koncentratem ,podgrzewać na wolnym ogniu , doprawić.Mąkę wymieszać dokładnie z paroma łyżkami zimnej wody i sosu , przelać go garnka.Gotowy sos wlać do garnka z gołąbkami , zostawić na wolnym gazie kolejne 10 min.SmacznegoPost navigation← Delikatne roladki rybne przygotowane bez tłuszczu z dodatkiem salsy warzywnej.Efektywnie prezentują się na stole i obłędnie smakują. Polecam nie tylko wielbicielom ryb gdyż mój mąż który jest do nich specyficznie nastawiony zjadł dwie , a córka wyjadała z mojego talerza rączkami :)Małe pączki do przygotowania w parę chwil. Są lekko słodkie , bardzo mocno serowe i oryginalne. Dzieci je uwielbiają :) →