Wykonanie
11 kwietnia 2014Składniki na 6 pulpecików:3 ugotowane na twardo
jajka ( najlepiej duże , wiejskie od szczęśliwych
kurek;))6 kulek mini
mozzarelli5-6 gałązek grubego
szczypiorku(od jednej
dymki)1
jajko surowe1/2 szklanki
bułki tartej1 łyżka
majonezu1 łyżeczka
przyprawy do dań z
jajek1/2 łyżeczki
soli i
pieprzumąka pszenna do obtoczenia pulpecików
olej lub
smalec do smażenia

Przygotowanie:Ugotowane
jajka studzimy , obieramy , rozgniatamy widelcem.
Szczypiorek siekamy drobno , dodajemy do
jajek.Wbijamy
jajko ,
bułkę tartą,
majonez oraz wszystkie
przyprawy.Wyrabiamy rękoma masę.Bierzemy po troszku masy ,rozpłaszczamy w dłoni ,na środek kładziemy kulkę mini
mozzarelli.Sklejamy pulpecika.Na patelni rozgrzewamy olej/smalec.Pulpeciki dokładnie obtaczamy w
mące ,smażymy na rumiano po parę sekund z każdej strony.SmacznegoPost navigation← Spaghetti w oryginalnym wydaniu.Zapraszam :)Placuszki świetnie smakują podane z
ketchupem i świeżym
pomidorem.Idealne na syte śniedanie lub kolację.Zostały także opublikowane w jednym z numerów magazynku kulinarnego PrzyślijPrzepis.Zapraszam:) →