ßßß Cookit - przepis na Jajeczne pulpeciki z mozzarellą

Jajeczne pulpeciki z mozzarellą

nazwa

Wykonanie

11 kwietnia 2014
Składniki na 6 pulpecików:
3 ugotowane na twardo jajka ( najlepiej duże , wiejskie od szczęśliwych kurek;))
6 kulek mini mozzarelli
5-6 gałązek grubego szczypiorku(od jednej dymki)
1 jajko surowe
1/2 szklanki bułki tartej
1 łyżka majonezu
1 łyżeczka przyprawy do dań z jajek
1/2 łyżeczki soli i pieprzu
mąka pszenna do obtoczenia pulpecików
olej lub smalec do smażenia
Przygotowanie:
Ugotowane jajka studzimy , obieramy , rozgniatamy widelcem.Szczypiorek siekamy drobno , dodajemy do jajek.
Wbijamy jajko , bułkę tartą,majonez oraz wszystkie przyprawy.Wyrabiamy rękoma masę.
Bierzemy po troszku masy ,rozpłaszczamy w dłoni ,na środek kładziemy kulkę mini mozzarelli.Sklejamy pulpecika.
Na patelni rozgrzewamy olej/smalec.Pulpeciki dokładnie obtaczamy w mące ,smażymy na rumiano po parę sekund z każdej strony.
Smacznego
Post navigation
← Spaghetti w oryginalnym wydaniu.Zapraszam :)
Placuszki świetnie smakują podane z ketchupem i świeżym pomidorem.Idealne na syte śniedanie lub kolację.Zostały także opublikowane w jednym z numerów magazynku kulinarnego PrzyślijPrzepis.Zapraszam:) →
Źródło:http://www.szczyptachili.pl/glownie-robilam-zwykle-kotlety-jajeczne-te-pulpeciki-sa-na-prawde-pyszne-delikatne-rozplywajace-siewustach-polecam-na-obiad-do-ziemniakow-i-salatki-lub-kolacje-do-pieczywa