ßßß
Składniki (na 2 porcje):200 g pełnoziarnistego makaronu świderki100 g świeżego szpinaku (baby)1 pojedyncza pierś z kurczaka1 większa cebulka dymka (bez szczypioru)10 pomidorów koktajlowych1 ząbek czosnku1 łyżka oleju rzepakowegosól (do smaku)świeżo zmielony czarny pieprz (do smaku)1 łyżka startego parmezanu1 łyżka posiekanej natki pietruszki
Makaron ugotować al dente według zaleceń na opakowaniu. Pierś z kurczaka pokroić na paski, oprószyć solą i pieprzem, usmażyć na oleju. Dodać pokrojoną w drobną kostkę cebulę, smażyć do zeszklenia. Dodać szpinak oraz przeciśnięty przez praską czosnek i chwilę poddusić. Na końcu dodać przekrojone na połówki pomidorki koktajlowe. Całość wymieszać z ugotowanym makaronem, przełożyć na talerz, posypać parmezanem i natką pietruszki. Smacznego!